KURUMSAL
SON DUYURULAR
Başkanımızın Açıklaması
16 Temmuz 2023Yardımlaşmanın ve paylaşmanın ayında ayrım yapmadan Benlitaş,Baltacı,Güneyköy ve Korucu Mevkilerimizde bulunan ihtiyaç sahibi 100 aileye ulaştırmak üzere Korucu Dernek Olarak hazırladığımız kumanyaları dağıttık çok şükür.
02 Nisan 2023Köyümüzün güvenlik kamera sistemi aktif hale gelmiştir.
30 Mart 2023Yeni Web Sitemiz yayında....
07 Ocak 2023Olağanüstü Kongre
03 Temmuz 2022ADACIK MAHALLESİ KORUCU KALKINMA VE SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
ÜYELİK HÜKÜMLERİ
Derneğe üye olabilmenin koşulları aşağıda yer almaktadır.
MADDE 1: ÜYELİK KOŞULLARI
Her türlü üyelik için ortak koşul Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma konusundaki çalışmalara destek olacak niteliklere sahip olmaktır. Gerçek ve tüzel kişiler derneğe üye olabilir.
1.1. Gerçek Kişiler Açısından
a) 18 yaşını bitirmiş ve fiil ehliyetine sahip olmak,
b) Dernek ödentilerini ödememe nedeni dışında diğer nedenlerden dolayı herhangi bir dernek üyeliğinden sürekli olarak çıkarılmış ve derneklere üye olmaktan yasaklanmış olmamak,
c) Özel kanunlarda aksine hüküm bulunmamak koşulu ile Dernekler Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca bağlı bulundukları kuruluşlardan izin almak,
d) Yüz kızartıcı herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak,
e) En az üç dernek üyesince dernek üyeliğine önerilmiş olmak,
f) Dernek üyeliğine giriş ödentisini ödemek.
MADDE 2: ÜYELİK TÜRLERİ
2.1 ASLİ ÜYE: Dernek yönetim kurulunca üyeliğine karar verilen ve aidatını düzenli ödeyen gerçek ve tüzel kişi üyelerdir.
MADDE 3: ÜYELİK İŞLEMLERİ
3.1. ASLİ ÜYELİĞE GİRİŞ
Dernek üyesi olmak isteyen adaylar, derneğin tüzük hükümlerini kabul ettiklerini ve tüzükte belirtilen gerekli üyelik koşullarını sağladıklarını belirten, en az üç dernek üyesinin referans olarak gösterilebildiği “Üyelik Başvuru Formunu” ve taahhütnameyi doldurup dernek yönetim kurulu başkanlığına sunarlar,
Yönetim kurulu, üyelik için yapılan başvuruyu alındığı tarihi izleyen en çok otuz (30) gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde oy çoğunluğu ile karara bağlayıp, sonucunu başvuru sahibine yazılı olarak bildirir. Üyelik talebinin reddi halinde, yönetim kurulu yasa hükümleri gereğince red sebebini açıklamak zorunda değildir.
Adayın dernek üyeliğine kabul edilmesi üzerine “Dernek Üye Defteri”ne kimliği işlenir ve “Üyelik Kabul Belgesi” verilir. Giriş ödentisi ile yıllık aidat ödentisi tahsil edilir. Bu ödemeler yapılmadığı sürece dernek üyeliği kazanılamaz.
MADDE 4: ÜYELİĞİN SONA ERMESİ:
Dernek üyeliği, aşağıdaki nedenlerle sona erer.
4.1. Üyenin Ölümü:
Üyelik, üyenin ölümü ile sona erer.
4.2. Üyelikten Ayrılma:
Üyelik, bir üyenin üyelikten ayrılma dileğini yazılı olarak bildirmesi ile sona erer. Ancak, ayrılan üyenin mali sorumluluğu, yasal nedenlerle ayrılanların yasal nedeninin oluşum tarihinde, diğerlerinin ise ayrılma dileğinin yapıldığı çalışma döneminin sonunda biter ve kendilerinden ilişkili bulundukları çalışma dönemlerinin tüm ödentileri alınır.
4.3. Üyelikten Çıkarılma:
Özürsüz olarak üst üste iki olağan Genel Kurul toplantısına katılmamak, verilen görevleri yapmamak ve böylelikle Derneğin yaşamasına ve amaç ile hizmet konularına ilgisizlik göstermek, görev almaktan kaçınmak,
Derneklere üye olma hakkını yitirme ve Tüzük hükümleri ile Genel Kurul ve Yönetim Kurulu kararlarına aykırı davranmak,
Yetkili olmadığı halde Dernek adına hukuksal işlemlerde bulunup, Derneği borç ve yükümlülük altına sokmak,
Derneğin amacının gerçekleşmesini zorlaştırıcı ve engelleyici işlem ve eylemlerde bulunmak,
Üst üste iki yıl aidatlarını ödememek,
Derneğin onuruna ve saygınlığına zarar verici hareketlerde bulunmak.
Bu durumda olan üyelerin üyelik kaydı Yönetim Kurulu kararı ile silinir.
MADDE 5: ÇIKARILMA İŞLEMLERİ VE İTİRAZ
Yönetim Kurulu, üye hakkında gereken araştırma ve incelemeyi yapıp, üyenin de savunmasını aldıktan sonra üyelikten çıkarma kararını gizli oyla ve üye tam sayısının üçte iki (2/3) çoğunluk oyu ile verir, yazılı olarak üyeye bildirir.
Çıkarılan üye, kendisine bildirilen karara karşı bildirim tarihinden başlamak üzere on beş (15) gün içinde Yönetim Kurulu aracılığı ile Genel Kurul’a yazılı olarak itiraz edebilir. İtiraz, ilk Genel Kurul Toplantısında görüşülür ve karara bağlanır. İtirazın karara bağlanmasına kadar üyenin hak ve yükümlülükleri devam eder.